Зорана Михајловић обишла радове на регионалном путу С. Паланка – В. Плана и реконструисани локални пут у Церовцу

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, обишла је данас радове на реконструкцији државног пута Велика Плана – Смедеревска Паланка. Министарку Михајловић и Зорана Дробњака, дикетора ЈП „Путеви Србије“, са сарадницима, код моста на Јасеници, дочекали су председник општине Смедеревска Паланка, Никола Вучен, начелник Округа, Небојша Павловић и председник општине Велика Плана, Игор Матковић.

Обраћајући се медијима, министарка Зорана Михајловић изјавила је да држава улаже у путеве у свим деловима Србије, јер је циљ да се сваки округ и општина у Србији развијају:

– Колико држава улаже у путеве и железницу толико брзо се и развија, и зато улажемо у ауто-путеве, у државне, као и у локалне путеве. У Србији тренутно нема места где се не обављају радови на путној инфраструктури, било да су то аутопутеви, магистрални, регионални или локални путеви. То нам даје могућност да можемо да причамо о новом инвестиционом плану. Основна ствар за сваку општину је да створимо услове за нормалан живот, а то значи да има добар пут, енергетску и комуналну инфраструктуру, да могу да долазе инвестиције и да људи остају ту да живе”, рекла је министарка Михајловић.

Министарка је додала да је овај пут важан због везе са Коридором 10 и да радови морају бити завршени до новембра текуће године. Министарка Михајловић је нагласила да се у Подунавском округу улаже око 1,4 милијарде динара у одржавање путева и око две милијарде динара у њихову рехабилитацију: – Важно је да се уређују путеви, али је важно и да сви поштују прописе и возе безбедно, рекла је миниустарка у изјави за медије.

Председник општине Смедеревска Паланка, Никола Вучен, захвалио је председнику Србије и Влади на свему што чине да се општина брже развија:

– Захваљујем се председнику Републике Србије, Александру Вучићу, што је испунио дато обећање, приликом посете нашој општини, 9. марта. Присуство потпредседнице Владе Србије, министарске Зоране Михајловић, данас, овде где се изводе радови на путу Паланка – Плана, су доказ да је тако. Приликом претходне њене посете нашој општини, утврђени су планови и динамика извођења радова на унапређењу путне инфраструктуре. Оно што је битно за наше суграђане је да кажемо да то нису била лажна обећања, већ да се све што је тада обећано данас се увелико реализује. Пут Смедеревска Паланка – Велика Плана је од великог значаја, подједнако за обе наше општине. Посебно због тога што се у Паланци налази болница. Завршетком ових радова Паланка, Плана, и комплетан подунавски округ добиће једну од најбезбеднијих саобраћајница у овом делу Србије.
Начелник Подунавског округа Небојша Павловић рекао је да је изведена трећина радова на реконструкцији:

– Након само четири месеца од посете председника Републике и министраке Михајловић, када смо изразили наше жеље, планове и проблеме, почело се са реализацијом, најпре овог пута, као и других инфраструктурних радова. Грађани подунавског округа дугују велику захвалност председнику Вучићу и Влади Србије. То је показатељ какву политику треба водити и какву политику води председник Александар Вучић, а то је да обећања морају да се испуњавају.
Председник општине Велика Плана, Игор Матковић, рекао је да први пут грађани овог дела Србије имају осећај да имају коме да се обрате и да неко брине о њима:

– Доказ да председник Србије и чланови Владе Србије држе реч је да су ови радови увелико у току. Министарство грађевинарства али и друга министраства сарађају са нама и слушају наше потребе, изјавио је Матковић.

Генерални директор ЈП “Путеви Србије”, Зоран Дробњак, рекао је да реконструкција овог пута није рађена 30 година и да ће сад бити решена захваљујући подршци председника Србије и Владе Србије.

Вредност радова на реконструкцији деонице Велика Плана – Смедеревска Паланка је 447 милиона динара са ПДВ-ом, а извођач радова је предузеће “Србијааутопут”.

Након посете радовима на путу Паланка – Плана, министарка Михајловић посетила је реконструисани локални пут у селу Церовац. У непосредном разговору са Зораном Михајловић, мештани су изразли захвалност што се коначно, после много година, улаже у Церовац, итичући да ће им реконструисани пут много значити.
– За Владу Србије нема малог и великог пута, као ни за председника Србије, који нема места које није обишао и видео какво је стање у инфраструктури. Поред оног што смо већ урадили, направићемо и списак локалних путева који ће се радити у наредном периоду, како би сви грађани Смедеревске Паланке добили нормалне услове за живот”, рекла је Михајловићева.

Председник општине, Никола Вучен, истакао је да изградња пута у Церовцу најављује сличне пројкете и у другим деловима паланачке општине:
– Хвала греађанима који су дошли данас овде да крунишемо завршетак радова на асфалтирању пута у Церовцу. Општина ће конкурисати са новим пројектима до краја ове и почетком следеће године како бисмо обезбедимо средстсва за још оваквих путева у нашој општини. Могу слободно да кажем да је Паланка била скоро две деценије занемарена, што сада није тако. У наредном периоду, путем оваквих пројеката, желимо да обезбедимо бољи живот грађана, како у граду тако и на селу.
Вршилац дужности председника МЗ Церовац, Александар Перишић, захвалио је председнику Србије и потпредседници Владе на урађеном путу кроз Церовац и додао да је он веома важан за мештане.

Директор локалне Основне школе “Милија Ракић”, Милош Маринковић, захвалио је потпредседници Владе што је и лично дошла у Церовац, додавши да није уобичајено да у то место долазе високи државни функционери:

– Овај асфалтирани пут свим мештанима Церовца ће олакшати живот. Верујем почетак сарадње нашег села и министраства за неке друге пројекте који ће побљшати живот људима на селу, рекао је Маринковић.
Зоран Дробњак, директор ЈП „Путеви Србије“ изјавио је да је урађено 3,5 километара државног пута који иде од Церовца ка Тополи и да ће до септембра бити урађено још 3,5 километара тог пута.

У реконструкцију локалног пута кроз Церовац, која је урађена први пут од 1968. године, уложено је 30,6 милиона динара.

В.Ђ. В.С:

Please follow and like us:
Posted in Друштво.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *