Председник општине најавио нове обимне инфраструктурне радове

Након посете потпредседнице Владе Репулике Србије и министарке грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Зоране Михајловић, председник општине Смедеревска Паланка, Никола Вучен, најавио je наставак радова на путној инфраструктури у нашој општини:
– Смедеревска Паланка и њени грађани дугују неизмерну захвалност председнику Репубилке, Александру Вучићу, Влади Републике Србије, и свим ресорним министарствима због севга што чине да наша општина изађе из проблема. Више од две деценије било је заборављено и да постојимо, али снажном инвестиционом политиком коју спроводи председник Републике, Александар Вучић, потпуно се мења лице Србије, а исто тако и лице Смедеревске Паланке.
Данашња посета подпредседнијце Владе Републике Србије, проф.др Зоране Михајловић је веома значајна за комплетан Подунавски округ , па самим тим и за наше две општине, где се тренутно изводе радови на комплетној рехабилитацији и санацији пута Паланка – Плана. Ова деоница је жила куцавица за наше суграђане. Добићемо једну од најквалитетних и најсигурнијих саобраћајница у овом делу Србије. Хвала нашој потпредседници Владе која је својим доласком потврдила да ће све оно што је обећано бити и урађено.
Данас је дефинисана и динамика радова за наставак реконструкције пута који пролази кроц центар Смедеревске Паланке. Ово подразумева наставак радова од скретања за Kисељак, па све до раскрснице према Азањи и Младеновцу. Тачније радиће се комплетна реконструкција пута и тротоара, и постављање нових дрвореда у улицама: 20 јула – поред школе ХИМ, Француске , Главешеве, до скретања за Азнању, што укупно износи 3.5 километара кроз центар Паланке.
Динамиком договорених радова, креће се и у комплетну реконструкцију пута Смедеревска Паланка – Kрњево, све до Цариградског друма, на укупној дужини 12.5 км.
Добијена је и грађевинска дозвола, и решени су имовиснко правни односи за нову деоницу пута од булевара Црвене Армије, до новог гробља Kаменац. Радове ће спроводити екипе ПЗП из Пожаревца, а укупна дужина нове деонице ће износити 500 метара, са кружним током. Почетак радова очекујемо за неколико дана.
Настављају се радови на путу Смедервска Паланка – Топола, од цркве Светог Преображења у Смедеревској Паланци, ка Тополи, на укупној дужини од 3.6 километара.

Please follow and like us:
Posted in Друштво.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *