ПОТПИСАН СПОРАЗУМ О СПРОВОЂЕЊУ ПРОЈЕКТА “СОЦИЈАЛНА ИНКЛУЗИЈА РОМА И ДРУГИХ ОСЕТЉИВИХ ГРУПА У СРБИЈИ ОД 2019-2022”

У општини Смедеревска Паланка потписан је споразум о сарадњи спровођења пројекта „Социјална инклузија Рома и других осетљивих група у Србији од 2019- 2022“. Споразум су потписали, у име локалне самоуправе, председник, Никола Вучен и директорка Екуменске хуманитарне организације, Анна Бртка Валент.
Споразум предвиђа финансирање 15 пакета грађевинског материјала за 15 објеката, финансирање легализације за 50 објеката у Кајмакчаланској улици у ромском насељу, као и област образовања организовања ,,Туторинг“ програма у образовању помоћ деци у учењу вредности до 60 000 еура, као и подршка у области бесплатне правне помоћи сарадња у службом у општини Смедеревске Паланке.
Општина Смедеревска Паланка за ову намену обезбедила је 2 милиона динара,1.150.000 за набавку грађевинског материјала и 850.000 биће распоређено на друге области, док Екуменска хуманитарна организација учествује са средствима у износу од 10 милиона динара.
Пројекат се спроводу у циљу побољшања услова живота у подстандардним насељима у Србији, Екоменска хуманитарна организација са јединицом локалне самоуправе и становницима насеља подржава поступак озакоњења објеката и помоћи у поступку обезбеђивања других извора финансирања за унапређење услова становања осетљивих група.
Please follow and like us:
Posted in Друштво.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *