ОДРЖАНА СЕДНИЦА ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ-АНАЛИЗИРАНЕ ПОТЕНЦИЈЛАНЕ ОПАСНОСТИ

Општински штаб за ванредне ситуације у Смедеревској Пaланци разматрао је, на седници у петак, 14. маја, актуелну епидемиолошку ситуацију на подручју општине. Према извештају члана Штаба, директора Дома здравља, др Милана Матејића, видљив је значајан пад броја оболелих, као и броја првих прегледа, а до сада је вакцинисано око 33 процента пунолетних становника наше општине. Матејић је нагласио да се и даље треба придржавати превентивних мера, како би се корона вирус ставио под контролу.

На овом састанку, такође, разматране су потенцијалне опасности, према Процени ризика од катастрофа, а посебна пажња поклоњена је стању система за одбрану од поплава. На састанку је констатовано да је систем за одбрану од поплава на водама првог реда (Јасеница и Кубршница) у много бољем стању него пре седам година, када је нашу општину погодила катастрофална поплава. Према речима инжењера Игора Трбојевића, руководиоца стручно-оперативног тима за одбрану од поплава, учвршћени су насипи, прочишћено речно корито, јасно утврђена слаба места, и зато у овом тренутку не треба страховати од ове елементарне непогоде.

На састанку је било речи и о противградној заштити, као и заштити од пожара, а разматрана је и опасност од земљотреса, будући да се општина Смедеревска Паланка налази у најтруснијој зони у Србији.

Саsтанком је председавао заменик команданта Штаба, Иван Гајић, а присуствовале су начелница Одељења за ванредне ситуације у Смедереву, пуковник полиције Јадранка Вуковић, и шеф одсека за цивилну заштиту и управљање ризицима, мајор полиције Анита Кликовац.

Please follow and like us:
Posted in Вести, Друштво.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *