ОТВОРЕН ТРГ КУЛТУРЕ ПРЕДСТАВОМ “КО ЈЕ ОВДЕ ЦРВЕНКАПА”

У организацији ПУ „Чика Јова Змај“, а под покровитељством општине, синоћ је званично отворен Трг културе у Смедеревској Паланци. Програм који су приредиле васпитачице предшкосле установе и глумци градског позоришта изазвао је велико интересовање посетилаца, посебно најмлађе публике. „Ђолутак“ је у уводном делу насмејао малишане, а касније су погледали представу „Ко је овде црвенкапа“ у извођењу васпитача.

Присустне је поздравио председник општине Никола Вучен, који је  изразио задовољство што је трг пун деце рекавши да за овако нешто треба живети. Званично је , невидљивим кључем, Трг културе отворила васпитачица Надица на опште задовољство деце.

Смедеревска Паланка је општина која је, између осталог, позната и као место из кога потичу многи знаменити људи, који су пружили велики допринос култури нашег народа – у под ручју уметности, природних и друштвених наука, у популаризиацији културе и изучавању и неговању обичаја и традиције овог краја.

У билбиотеци, ипсред које је изграђен овај трг – у завичајном фонду, чувају се дела бројних аутора из Смедеревске Паланке и околине. Поменимио само име Милутина Срећковића, чувеног професора и књижевног критичара по коме је библиотека у Паланци добила име.

С обзиром на богату културну традицију нашег краја – јасно је из ког разлога је трг који вечерас отварамо добио управо ово име – Трг културе.

Овај трг изграђен је средствима Министарства културе, у оквиру пројекта „Градови у фокусу“, и средствима локалане самоуправе.

 

Please follow and like us:
Posted in Вести, Култура.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *