МИНИСТАРКА ЗДРАВЉА ДР ДАНИЦА ГРУЈИЧИЋ ОТВОРИЛА РЕНОВИРАНУ АМБУЛАНТУ У ГЛИБОВЦУ

Mинистаркa здравља др Данице Грујичић, председник општине Никола Вучен и директор Дома здравља др Милан Матејић данас су отворили реновирану амбуланту у селу Глибовац која није била у функцији више од десет година. Средствима локалне самоуправе у износу од 3 милиона динара амбуланта је у потпуности реновирана и опремљена савременом опремом. Овде ће се лечити око 3000 суграђана. Здравствена заштита мора да буде што ближа грађанима, а министарство здравља управо највише ради на јачању примарне здравствене заштите, изјавила је министарка.
Министарка је данас изразила задовољство што је локална самоуправа следили упутства министарства, која се пре свега односе на неопходност да здравствена заштита буде што ближе становницима који је користе, јер је то једини начин да путем превентивних прегледа здравствени радници имају комплетан увид у то какво нам је здравствено стање становништва.
Министасрка је најавила да је у плану набавка и једног ултразвучног апарата за ову сеоску амбуланту. Председник општине најавио је да ће у наредном периоду бити оспособљене амбуланте и у селима где их нема и да ће суграђани имати адекватну здравствену заштиту.
Др Матејиће је, у изјави за медије, рекао да село није само пољопривреда већ је на првом месту здраво становништво. Примарна заштита је веома важна и ова амбуланта почеће од сутра да ради за мештане овог и околних села.
Др Даница Грујичић у пратњи Вучена и Матејића посетила је и сеоске амбуланте у Азањи и Селевцу. Том прилоком је договорена комплетна адаптацију амбуланте у Селевцу средствима министарства и локалне самоуправе.
Посета министасрке настављемна је обиласком ОБ „Стефан Високи“ и Дом здравља поводом наставка радова на реконструкцији болнице и изградњи Здравственог центра. Министарка је обишла сва одељења болнице, операциони блок као и зграду физикалне медицине на Кисељаку. Према најави министарке, паланачка болница стављена као једна од приоритетних за реконструкцију поред болнице у Сремској Митровици.
-Хвала Министарству здравља и министарки др Грујичић на данашњој посети и помоћи која ће нам стићи у наредном периоду. Захваљујући Влади Републике Србије и ресорним министарствима очекујемо наставак реконструкције паланачке болнице, рекао је на крају Вучен.
Please follow and like us:
Posted in Вести, Здравље.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *