МИЛИЈАРДУ ДИНАРА ЗА ПУТНУ ИНФРАСТРУКТУРУ У ПАЛАНЦИ

– Сваки пут који се гради на територији наше општине је веома значајан, а поготову деоница која спаја две општине и која је веза Паланке са коридором 10. Ово је велика инвестиција, какве није било последњих четрдесет година. Грађани наше и великоплањанске општине, као и ми из локалних самоуправа, задовољни смо, јер добијамо једну савремену и безбедну деоницу. Овај пут је такође значајан, за нас у општини Планка, јер ћемо ширити индустријску зону, што ће свакако довести инвеститоре. Овим се потврђује да држава мисли на локалне самоуправе које су ван Београда , а ово је један од најбољих доказа улагања у развој целе Србије, рекао је Вучен.
– Овај пут је главна веза за наше две општине, рекао је председник општине Велика Плана , Игор Матковић и додао: – Реконструкцијом овог пута путовање из једне у другу општину биће безбедније и знатно брже. Морам да истакнем да је много грађана из једне и друге оптштине који свакодневно путују, због посла. Такође је ова деоница пута битна великоплањанима, због болнице, где се лече пацијенти из обе опптине.
У оквиру радова на реконструкцији пута, радиће се и канализациона мрежа у једном делу насеља Бресје:
– У току је израда пројекта и за десетак дана добићемо решење на који начин ће се радови спровести. Битно је да изградња канализације неће ометати радове на реконструкцији пута. Сагласност на ово су дали и ресорно министраство, министарка Зорана Михајловић и Предузеће за путеве, истакао је Матковић.
Поред реконструкције регионалог пута Паланка- Палана, отворена су још четири градилишта у паланачкој општини.
– Након посете председника Србије, Александра Вучића, почела је изградња путне инфраструктуре у општини Смедеревска Паланка. Захваљујући Влади Србије и председнику Вучићу у путну инфраструктуру у нашој општини до краја године биће уложено око милијарду динара. Улагањем у инфраструктуру, стичу се сви потребни услови да Влада Србије и држава нађу стратешког партнера за развој привреде у општини Паланка, нагласио је Никола Вучен.

Please follow and like us:
Posted in Друштво.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *