ЗА ПОВЕЋАЊЕ ЕНЕРГЕТСКЕ ЕФИКАСНОСТИ У 151 ЛОКАЛНОЈ САМОУПРАВИ 4 МИЛИЈАРДЕ ДИНАРА

Потпредседница Владе и министарка рударства и енергетике, проф. др Зорана Михајловић, изјавила је у Аранђеловцу, где су додељени уговори представницима 151 локалне самоуправе у оквиру националног програма унапређења енергетске ефикасности, да ће укупно бити уложене четири милијарде динара за повећање енергетске ефикасности у домаћинствима, од чега ће Министарство заједно са градовима и општинама издвојити две милијарде динара за субвенције грађанима који се пријаве за учешће у програму.

„Данас смо потписали уговоре са 151 општином и градом за унапређење енергетске ефикасности. Заједно смо, Министарство и локалне самоуправе, обезбедили две милијарде динара, односно заједно са грађанима четири милијарде динара, што ће омогућити да учествује 20.000 домаћинстава. Ово је велики пројекат и за локалне самоуправе и за државу и директна корист за грађане, јер ће омогућити да се смањи потрошња топлотне енергије, да рачуни буду нижи за 25 до 30 одсто. Реализацијом овог пројекат уштедеће се топлотна енергија која је једнака производњи градске топлане у Нишу. То је и огромна уштеда у еколошким трошковима и уједно значи здравију животну средину“, рекла је Михајловићева.

Општина Смедеревска Паланка за ту намену определила је 10 милиона динара, колико ће добити и од министарстав. Уговор је потписао председник општине Никола Вучен.

Please follow and like us:
Posted in Вести, Друштво.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *