ИЗГРАЂЕНА ВОДОВОДНА МРЕЖА У ПРИДВОРИЦАМА- 100 ПОРОДИЦА БИЋЕ ПРИКЉУЧЕНО НА ГРАДСКУ МРЕЖУ

Унапређење водоснабдевања у оквиру пројекта „Смањење додатне рањивости Рома, Ромкиња и других маргинализованих група, изазване пандемијом COVID-19 у 18 локалних самоуправа“, који Влада Републике Србије спроводи уз подршку програма Немачке развојне сарадње „Инклузија Рома и других маргинализованих група у Србији“, реализован је у општини Смедеревска Паланка.
Овим пројектом ради се водоводна мрежа у дужини од 3.600 метара кроз село Придворице. Данас су грађевинске радове, као и породице којима је вода већ прикључена, обишли Гордана Чомић, министарка за људска и мањинска права и друштвени дијалог, Нинослав Јовановић, државни секретар у поменутом министарству, Роберт Бу, представник ГИЗ-а и Драгана Јовановић Аријас, представница Тима за социјално укључивање и смањење сиромаштва Владе Републике Србије.
 Изградњом водоводне мреже у Придворицама,  100 породица добило је пијаћу воду у својим домаћинствима. Од тог броја 12 ромских породица прикључено је такође на градски водовод и сада су  у  равноправном положају као и други мештани који већ имају пијаћу воду у својим домовима.
-Локална самоуправа је уложила све своје ресурсе и напоре како би допринела унапређењу животних услова својих грађана, рекао је председник општине, Никола Вучен. Он је захвалио Влади Републике Србије, Министарству за људска и мањинска права и друштвени дијалог, амбасади Републике Немачке, Екуменској хуманитарној организацији, немачкој организацији ГИЗ и њиховим партнерима што су  омогућили грађанима пијаћу води и унапреде услове живота.
Please follow and like us:
Posted in Вести, Друштво.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *