ВУЧЕН ЧЕСТИТАО ДАН РОМА

Председник Општине, Никола Вучен упутио честитку припадницима ромске заједнице поводом Светског дана Рома.
-Свим припадницима ромске заједнице честитам Светски дан Рома, посебно онима који живе на територији општине Смедеревска Паланка.
Локална самоуправа у сарадњи са мобилним тимом наставиће да улаже у унапређење положаја припадника ромске националне мањине у све процесе економског, друштвеног, културног и политичког живота. Само на тај начин може да се успостави пуна равноправност Рома и осталих грађана.
У нашој општини много је учињено на побољшању положаја Рома, али не смемо бити задовољни постигнутим, када велики проценат наших суграђана, припадника ове мањине, нема посао, а многи су и даље нешколовани или функционално неписмени.
Борба за побољшање положаја Рома зато је посебно значајан сегмент борбе против сиромаштва у Србији, а еманципација Рома је, истовремено, и еманципација свих становника наше земље, јер представља не само елементарну солидарност, каква приличи цивилизованим народима, него и надилажење предрасуда и дискриминације.
Наставићемо са реализацијом мера за унапређење положаја Рома, очувања и унапређења националног идентитета, културе, језика, информисања и образовања, навео је Вучен у честитки.

Please follow and like us:
Posted in Вести, Друштво.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *