ВАКЦИНАЦИЈА БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА У АЗАЊИ

Масовна вакцинација становништва, без претходне пријаве, спроводи се у селима општине Смедеревска Паланка. Данас је организована вакцинација у амбуланти у Азањи.

Директор Дома здравља, др Милан Матејић, задовољан је одазивом грађана. У преподневним сатима вакцинисано је око 200 грађана.-У општини Смедеревска паланка до сада је вакцинисано 8159 особа, што је 22,7 одсто од укупно пунолетног становништва, а обе дозе је примило њих 5827, изјавио је др Матејић. Он је позвао грађане да се  одазову на масовну имунизацију, будући да сада не морају да се пријаве и да се вакцинација обавља и у сеоским амбулантама и на главном вакциналном пункту у граду.

У амбуланти у Азањи вакцинисали су се заменик председника Скупштине Општине, Родољуб Станимировић и одборник, Бојан Никосавић.

Станимировић је захвалио држави и председнику Вучићу на обезбеђеним дозама вакцина, као и локалном руководству, председнику општине, Николи Вучену, Дому здравља, др Матејићу и свим медицинским радницима на организацији вакцинације  без претходног пријављивања у сеоским месним заједницама.

Бојан Никосавић је истакао да је вакцинални пункт у Азањи добро организован, а да су грађани разумели колико је битна вакцинација како би сачуваи своје и здравље свих ближњих.

Имунизација становништа без претходног заказивања биће настављена и наредних дана. Како је најавио др Матејић, у понедељак имунизација ће се вршити у амбулантама у Кусатку и Ратарима, у уторак у Селевцу , Бачинцу и Голобоку, а у среду у амбуланти у Церовцу кде би требало да се одазову и мештани Мраморца и Башина. У петак се могу вакцинисати мештани Мале плане у соској амбуланти.

Пандемија корона вируса ставила је имунизацију у први план, инфекција Ковид 19 изазива велики број компликација, од ње оболевају све старосне групе, па је порука стручњака да сви треба да се вакцинишу.

Please follow and like us:
Posted in Вести, Здравље.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *