Нема опасности од поплава

У Смедеревској Паланци и дуж сливова Јасенице и Кубршнице, у току последња 24 сата пало је нешто више од 20 литара кише по метру квадратном. Према најавама Републичког хидро-метеоролошког завода, до сутра се очекује иста количина падавина, дакле највише нових 20 литара по квадратном метру.
Ова сума воденог талога изазваће умерени пораст Јасенице и Кубршице, као и њихових притока, али то, по свему судећи, неће изазвати опасност од изливања поменутих водотокова, у брањеном подручју општине Смедеревска Паланка.
Системи за одбрану од поплава у нашој општини сада су на много вишем нивоу, и у знатно бољем стању него 2014. године, а актуелна количина падавина је вишеструко мања него пре пет година, тако да за сада нема непосредне опасности од поплава. Такође, у односу на 2014. знатно је повољнија и укупна хидролошка ситуација, што говори у прилог да не треба страховати од изливања река и плављења брањеног подручја.
Општински штаб за ванредне ситуације је у приправности, а Стручни оперативни тим за одбрану од поплава непрекидно прати ситуацију на терену, метеоролошке најаве и прогнозе – и о свакој значајној промени одмах ће обавестити грађане, путем интернета и електронских медија.
Стручни оперативни тим за одбрану од поплава
Општинског штаба за ванредне ситуације

Please follow and like us:
Posted in Друштво.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *