САВЕЗ ЗА ШКОЛСКИ СПОРТ УРУЧИО НАГРАДЕ УЧЕНИЦИМА И ШКОЛАМА

У великој сали Скупштине општине, у организацији Савеза за школски спорт, данас су уручене награде школама, организацијама и ученицима који су остварили најбоље резулате у обасти спорта.

Најуспешнији спортсти основци су Хелена Марисављевић (ОШ Олга Милошевић) и Василије Васиљевић (ОШ ХИМ).
Према категоризацији најуспешнија основна школа на спортским такмичењима је ОШ Олга Милошевић, испред ОШ ХИМ.
Најуспешнији средњошколци спортисти су из Паланачке гимназије, која је најбоља образовна установа. То су оријентирци Дуња Букумић и Марко Марковић.

Најуспешнија екипа основаца су стрелкиње из ОШ Олга Милошевић, а у конкуренцији средњих школа оријентирци Паланачке гимназије.
Награду за најуспешнијег наставника и професора заслужио је Милиош Димић из ОШ Олга Милошевић.
Специјално признање млада нада године (за ученика до шестог разреда основних школа) добила је џудисткиња Лена Стевановић (ОШ Олга Милошевић).

Иначе, у име Савеза за школски спорт присутнима су се обратили председник Страхиња Поповић и генерални секретар Зоран Миловановић, а у име локалне самоуправе Радмила Радисављевић, председница СО Смед. Паланке. Њизх троје су и доделили награде најуспешнијим школским спортистима.
Овом приликом награђени су и спортски клубови, савези, донатори, привредни субјекти и медији за допринос развоју и промоцији школског спорта и Савеза за школски спорт.

Награде је уручивала председница Скупштине општине Радмила Радисављевић. Међу награђенима били су председник општине Никола Вучен и општина Паланка за велики допринос и подршку развоја школског спорта. Награде, у име председника и општине, примила је председница Скупштине. Она је поздравивши присутне захвалаила организаторима и рекла да се нада да ће људи који предводе Савез за школски спорт урадити добар посао и наставити да унапређују спорт за основце и средњошколце.

Спорт у школама доприноси развоју разумевања, толеранције и одговорности код ученика, а наше школе су богате добрим и вредним младим спортистима који су прави пример здравог одрастања у људе које красе најлепше особине и који ће дати највећи допринос овом друштву. Наша локална самоуправа ће увек подржати активности које унапређују живот младих људи, а једна од њих је свакако спорт. Честитам вам на досатдашњим успесима и желим још много среће у даљим активностима, рекла је председнца Скупштине.

 

Please follow and like us:
Posted in Вести, Образовање.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *