МИНИСТАРСТВО ДРЖАВНЕ УПРАВЕ И ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ ДОНИРАЛО 20 ЛАПТОП РАЧУНАРА ОПШТИНСКОЈ УПРАВИ

Државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе Ђорђе Дабић данас jе, председнику општине Николи Вучену, уручио
донацију Министарства у виду 20 лаптоп рачунара који ће бити распоређени по службама у општинској управи.

– Министарство спроводи пројекат ревитализације и дигитализације општинске администрације у свим општинама у Србији. Трудимо се да на овај начин обезбедимо службеницима општинских управа адекватне услове за рад. Средствима министарства у Паланци је оформљено Јединствено управно место у холу општине како бисмо осавременили рад општинских управа, а у циљу да свака општинска упрва у Србији буде , у правом смислу, сервис свих грађана. У наредном периоду министрство и општина Смедеревска Паланка радиће и на будућим капиталним пројектима, а који ће се савакако односити на унапређење живота и рада у овој општини. У протеклом периоду министасртво је финансирало реконструкцију кухиње у вртићу „Плави чуперак“ , а у току је један од највећих капиталних пројеката које министасртво финансира у општини Паланка, реконструкција главне улице, рекао је Дабић након састанка у кабинету председника општине.

Након састанка и уручења лаптоп рачунара, председник општине Никола Вучен и државни секретар Дабић обишли су завршне радове на реконструкцији доњег дела главне улице у граду.

-Министарство државне управе и локалне смаоуправе помаже нашу општину већ дуги низ година и то је министартво са којим имамо одличну сардању и комуникацију. Посета државног секретара Ђорђа Дабића и донација коју нам је данас уручио је још један доказ да држава брине подједнако о савкој локалној самоуправи у Србији. Морам да потсетим да је приликом посете нашој општини, министар Мартиновић обећао, а убрзо и обезбедио, средства за реконструкцију другог дела главне улице у граду. Радови су при крају и очекујемо министра на свечаном отварању. Овом приликом се захваљујем Министарству државне управе и локалне самоуправе, министру Мартиновићу као и нашем пријатељу, државном секретару у министарству Ђорђу Дабићу, на већ реализованим пројектима, а посебно на будућим који ће променити изглед нашег града, изјавио је Никола Вучен.

 

Please follow and like us:
Posted in Вести, Друштво.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *