ВУЧЕН ПОНОВО ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ – ЖЕНА ПО ПРВИ ПУТ НА ЧЕЛУ ПАЛАНАЧКЕ СКУПШТИНЕ

На конститутивној седници Скупштине општине Смедеревска Паланка за првог човека општине поново је изабран досадашњи председник, Никола Вучен, а за његовог заменика Ђурђина Младеновић.
Пре тога, одборници су за председника Скупштине општине изабрали Радмилу Радисављевић.То је први пут, у историји Смедеревске Паланке, да се жена налази на челу највишег тела локалне самоуправе. За заменика председника скупштине изабран је Бранко Ступић.
До избора новог председника Скупштине седницом је председавао најстарији међу одборницима, Срећко Вујовић. На почетку седнице председник Општинске изборне комисије, Данило Лабус поднео је извештај комисије о спроведеним изборима за одборнике. Након избора Верификационог одбора потврђени су мандати одборницима и усвојен привремени Пословник о раду Скупштине.
Након именовања председнице Скупштине општине, Радмиле Радисављевић која је наставила да председава локланим парламентом, за секретара Скупштине изабрана је Данка Богуновић.
Приступило се затим избору председника, заменика председника општине и чланова Општинског већа. За председника општине, Николу Вучена, предложила је председница Скупштине, док заменика и чланове већа предлаже председник општине. Тајним гласањем изабран је председника, заменица председника општине и чланови Општинског већа. Општинско веће у новом сазиву бројаће седам чланова и то: Воја Недељковић, Татјана Петровић, Александар Перишић, Милан Матејић, Катарина Радојевић, Перица Пауновић и Горан Николић.
С обзиром на то да су из редова одборника изабрани Никола Вучен за председника, Ђурђина Младеновић за заменицу председника и Милан Матејић за члана Општинског већа,њима је престао да важи одборнички мандат. Већ на наредној седници, посланичка група Српске напредне странке требало би да предложи три нова одборника.
На данашњој седници донета су решења о престанку дужности председника и чланова Мандатно-имовинске комисије, Комисије за административна питања, Савета за правна питања, Савета за финасије, и именоивани нови председници и чланови поменутих комисија и савета.
Српска напредна странка убедљиво је победила на изборима у Смедеревској Паланци, тако да самостално може да формира руководство локалне самоуправе. За шефа одборничке групе Српске напредне странке именован је Небојша Павловић.

Please follow and like us:
Posted in Вести, Политика.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *