БИЉАНА ЧЕКИЋ, ГЛАВНА ГЛУМИЦА ФИЛМА “ДАРА ИЗ ЈАСЕНОВЦА” У ПОСЕТИ ПАЛАНЦИ- Бићу глумица, дифинитивно!

Биљана Чекић, је девојчица која је одиграла главну улогу у филму “Дара из Јасеновца” и одушевила милионе гледалаца у Србији, и широм света. Са својом породицом живи у селу Срефлије недалеко од Козарске Дубице. Данас је Биљана у пратњи свог оца Радована посетила Смедеревску Паланку. Њих су дочекали председник општине, Никола Вучен и заменик председника СО Родољуб Станимировић.


Биљана похађа осми разред основне школе. Са својих 13 година она је скромна, тиха и добра девојчица. Себе у будућности види као глумицу.
Из породице Чекића девет чланова се није вратило из Јасеновца. Због тога је Биљанином оцу драго што је баш његова ћерка у главној улози филма „Дара из Јасеновца“.
У центру града Биљану је дочекала Илинка Осман која је као дете преживела Јасеновац. Она је истакла да је Биљана одлично одиграла своју улогу у филму и да је филм веома важан за Србију јер говори о месту највећег страдања нашег народа.
Након посете општини и обиласку града, Биљану су дочекали вршњаци у ОШ “Олга Милошевић” који су припремили кратку приредбу у знак добродошлице и даривали је поклонима.

Please follow and like us:
Posted in Друштво.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *