Јован Сенић, ученик МЕШ “Гоша” добиобесплатно школовање на ITAcademy

Компанија ЛИНК Груп, у сарадњи са Фондацијом Њ.К.В. Престолонаследника Александра Карађорђевића за образовање и културу, одабрала је 30 матураната – ђака генерације, са територије Србије и Републике Српске који ће добити бесплатно школовање на ITAcademi. Међу њима јe и Јован Сенић, ученик Машинско-електротехничке школе „Гоша“ из Смедеревске Паланке.

Вест о отвореном конкурсу финансијске подршке објављена је на свечаном пријему матураната на Белом двору, а сви ђаци заинтересовани за једногодишње школовање слали су пријаве и мотивациона писма до 17. јула.

-У мотивационим писмима имали су задатак да се представе и опишу шта би желели да раде и на који начин планирају да искористе награду за усавршавање и напредовање. И ове године је владало велико интересовање за ИТ обуке и није било нимало лако одабрати 30 најинспиративнијих писама – наведено је на сајту ове компаније.

ITAcademy, коју ће будући полазници моћи да похађају  путем интернета, помоћу најсавременије платформе за учење на даљину, ради по званичном овлашћењу испитног одељења Универзитета у Кембриџу и, поред знања за најтраженије  ИТ  области, својим полазницима обезбеђује и стручна Cambridge, Microsoft i Adobe звања.

Изабраним ученицима бесплатно школовање биће уручено на свечаном пријему који се одржава на Белом двору у септембру 2019. године. Одмах по свечаној додели ученици ће сами изабрати одсек и програм који желе да заврше, а уколико буду имали било каквих недоумица, могу добити стручне консултације приликом одабира програма.

Подсетимо, краљевска породица Карађорђевић, престолонаследник Александар и принцеза Катарина, угостила је на Белом двору више од 600 најбољих матураната из Србије и Републике Српске на пријему који се одржава већ осамнаесту годину заредом.

Свечаности су присуствовали и директорка маркетинга компаније ЛИНК Гроуп  Милица Зорић, директор маркетинг реализације компаније  Саша Здравковић, министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић и министар просвете и културе Републике Српске Наталија Тривић.

Please follow and like us:
Posted in Образовање.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *