ЈОВАН БЕЧ НОВИ ГРАДОНАЧЕЛНИК СМЕДЕРЕВА

На конститутивној седници Скупштине града Смедерева за новог градоначелника, већином гласова одборника, изабран је Јован Беч. Нови градоначелник раније је радио као в.д. директора ЈКП „Парконг сервис“. Он је, обраћајући се одборницима рекао да је пред новим руководством  тежак посао и да ће са својим сарадницима остварити зацртане циљеве. Такође је истакао да град Смедерево мора да се развија како би се унапреио квалитет живота грађана. У наредном периоду, рекао је Беч, наставиће се са реализацијом пројекта измештања железнице из центра града, што је један од предуслова развоја туризма у Смедереву. Захвалио је бившој градоначелници, Јасни Аврамовић на сарадњи, а  која је сада на месту начелника Подунавског управног округа. За заменика градоначелника гарада Смедерева изабрана је Марија Марковић Ставрић. На конститутивној седници изабрани су и чалнови градског већа.

Одборници новог  сазива  изабрали су за председницу Скупштине града, Весну Киш Костић, а за заменика Бранчета Стојановића.

За избор нове градске власти гласало је  58 одборника Српске напредне странке и Социјалистичке партије Србије. Опозицију ће чинити одборници одборничких група „Метла“, „Спас“ Александра Шапића и УДС „За наше Смедерево“ др Иван Стевановић.

 

Please follow and like us:
Posted in Друштво.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *