УВОДЕ СЕ КОВИД ПРОПУСНИЦЕ ОД 23. ОКТОБРА

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић саопштила је данас, након седнице Кризног штаба за сузбијање заразне болести COVID-19, да се од суботе, 23. октобра, од 22 часа, уводе обавезне ковид пропуснице за боравак у свим угоститељским објектима у затвореном простору.

Брнабић је на конференцији за новинаре објаснила да се то односи на све угоститељске објекте – ресторане, кафиће, барове и све сличне објекте након 22 часа, тако да неће моћи да се борави у затвореном без валидне ковид пропуснице.

Она је прецизирала да валидна ковид пропусница значи потврду о примљеној другој вакцини у периоду до седам месеци – 210 дана, или треће дозе после највише седам месеци од друге, или негативан ПЦР тест не старији од 72 сата, или антигенски не старији од 48 сати, или потврду о прележаном ковиду у периоду до 210 дана.

Ковид редар ће скенирати QР код, који показује да ли је сертификат валидан, навела је премијерка и додала да ће сертификат моћи да се показује у папирном облику или у дигиталном формату, преко мобилног телефона.

Према њеним речима, било је проблема око фотографија на ковид пропусницама, тако да оне неће имати фотографије, већ ће ковид редари и друга овлашћена лица моћи да затраже на увид лични документ са фотографијом уз пропусницу, било личну карту или пасош или други званични документ издат од званичног органа.

Please follow and like us:
Posted in Вести, Здравље.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial