СМЕНА ГОДИШЊИХ ДОБА У СРЕД ЗИМЕ

У Србији ће данас бити натпросечно топло. Ујутру и пре подне пролазно наоблачење које ће местимично условити слабу кишу, уз истовремено смањење облачности најпре на северозападу.

Ветар ће бити слаб и умерен, на северу, истоку и планинама повремено и јак, западних праваца. Најнижа температура од 0 до 10 степени, а највиша од 13 до 20. Увече и током ноћи на северу поново јачање облачности, понегде уз слабу кису, саопштио је Републицки хидрометеоролоски завод. Највиша дневна температура у Смедеревској Паланци износиће 15 степни.

Наоблачење условљавајући кишу, пад температуре и јак северозападни ветар. Увече и током ноћи, уз даљи пад температуре, киша ће у брдско-планинским пределима прећи у суснежицу и снег.

Затим хладно, у среду умерено до потпуно облачно и ветровито са јаким и олујним северозападним ветром, местимично са суснежицом и снегом, у централним и јужним крајевима уз формирање, а у планинским пределима и повећање висине снежног покривача.

У четвртак, петак и суботу пре подне у брдско-планинским пределима понегде са слабим снегом. Затим суво уз пораст температуре.

Please follow and like us:
Posted in Друштво.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *