Састанак са начелницима округа Србије у Димитровграду

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре састала се данас у Думитровграду, у оквиру своје посете Југоисточној Србији, са начелницима свих управних округа и са њима разговарала о новом инвестиционом циклусу и инфраструктурним пројектима који ће се реализовати на територији целе земље.

Михајловићева је том приликом истакла да све што Министарство спроводи и резултати који су до сада постигнути у железничком, друмском и ваздушном саобраћају, урађени су у сарадњи са начелницима округа.

“Данас смо осим о текућим пројектима пре свега разговарали о новом инвестиционом циклусу вредном више од 10 милијарди евра који држава покреће и који је везан за транспортну инфраструктуру. Ове године почињемо изградњу неколико нових ауто-путева и реконструкцију регионалних пруга. Од септембра ће цело министарство бити на терену да градовима и општинама представимо велике пројекте које покрећемо – од Моравског коридора, преко ауто-путева Сремска Рача-Кузмин, Рума-Шабац-Лозница, Прељина-Пожега и ауто-пута Ниш-Мердаре-Приштина”, изјавила је она.

Михајловићева је додала да сви нови закони које је држава донела спроводе се у сарадњи са начелницима округа а проблеми решавају заједницки, јер је тако успех загарантован.

Небојша Павловић, начелник Подунавског округа истакао је да је данашњи састанак био добра прилика да се сумирају резултати рада постигнути након само три месеца од последњег сусрета.

“Ово је једини исправан начин, да је обећано и испуњено и то је жила куцавица која враћа наду грађанима у бољу будућност. У Пoдунавском округу реализовали смо све што смо договорили, пре свега у путној инфраструктури и за то велику захвалност дугујемо потпредседници Владе и њеном тиму”, рекао је Павловић.

Please follow and like us:
Posted in Друштво.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *