САМОХРАНА МАЈКА СНЕЖАНА СА ШЕСТОРО ДЕЦЕ ЖИВИ У НЕХУМАНИМ УСЛОВИМА- ПОТРЕБНА ПОМОЋ

Самохрана мајка Снежана живи у Селевцу са шесторо деце у кући без струје и у нехуманим условима. Ову породицу посетио је председник општине Никола Вучен заједно са народним посланицима, Аном Белоицом и Ђорђем Тодоровићем. Мајци са шесторо деце у овом тренутку неопходно је хитно стамбено збрињавање. Локлана самоуправа је претходно, захваљујући хуманим људима, обезбедила све неопходне услове како би се кућа обновила и малишанима обезбедили услови за нормално одрастање. Брига о шесторо деце није нимало лака, посебно када о деци брине само један родитељ.
Живе од социјалне помоћи и дечијег додатка, што свакако није довољно за многобројну породицу.
Треба одолети искушењима и прохтевима деце, каже мајка Снежана, једва да имамо за храну. Локална самоуправа је већ помагала породици, а председник је рекао да ће то чинити и надаље, јер то сматра својом обавезом и задовољством. –Ова деца нису сама. Поред њихове мајке, ми као локлана самоуправа, смо ту да им помогнемо и деци обезбедимо да се школују и да одрастају у здравим условима, изјавио је Вучен.
Општина Паланка је доношењем нових мера за подстицај наталитета доста тога предузела и урадила у претходном периоду. Те мере већ дају резултате. -Нажалост, породице са више деце углавном живе у мањим срединама и лошијег су социјлног статуса. Они са већим примањима и бољим живтним стандардом се ретко одлучују за више од двоје деце. Мере које смо предузели за подстицај наталотета дају резултате, али требаће још времена, истакао је Вучен.
Како је најавио председник општине, мајка Снежана и њени малишани ускоро ће добити кров над главом и бити стамбено обезбеђени. Кућа ће бити потпуно адаптирана, биће прикључена струја и вода, оспособљено купатило, као и собе за малишане, што ће има пружити топлину и спокој.
Please follow and like us:
Posted in Uncategorized, Друштво.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *