ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ НИКОЛА ВУЧЕН ПРИМИО ЈЕ ДАНАС ПРВУ ПОТПРЕДСЕДНИЦУ НАРОДНЕ СКУПШТИНЕ КОРЕЈЕ КИМ ЈОНГЂУ

Председник општине Никола Вучен данас је примио  високу делегацију Републике Кореје коју је предводила прва потпредседница Народне скупштине КИМ Јонгђу. Састанку су, поред сарадника, присуствовали и народни посланици Републике Србије, Далибор Шћекић и Дарко Јовановић. На састанку су вођени разговору о унапређењу сарадње општине Смедеревска Паланка и Републике Кореје. На почетку састанка Вучен је упутио саучешће првој потпредседници Скупштине и народу Кореје због трагедије која се догодила у Сеулу. Вучен је рекао да је општина посвећена развоју индустрије и привреде, а посебно је истакао добру сарадњу са представницима фабрике Кјунгшин Кејбл, који су за веома кратко време саградили фабрику у Паланци.


Он је рекао да посебну заслугу имају председник државе, Александар Вучић, Влада Републике Србије, представници КОТРЕ као и Развојна агенција Србије.
Прва потпредседница Народне скупштине Републике Кореје, КИМ Јонгђу, рекла је да пре доласка у Смедеревску Паланку се састала са председником Вучићем који је изразио захвалност за долазак једне велике фабрике баш у општину Паланка и рекао да је и сам присуствовао свечаном отварању фабрике.
Висока делегација Републике Кореје, пре састанка са председником општине, обишла је фабрику Кјунгшин Кејбл. Првој потпредседници КИМ Јонгђу поднет је извештај о раду и упозната је са процесом производње у фабрици. Ким Јонгђу је изразила захвалност на гостопримству председнику општине и жаљење сто остаје кратко у посети.
На крају састанка председник Вучен је рекао да је један од циљева локалне самоуправе ширење сарадње са Републиком Корејом у области културе, и предложио отварање Српско-Корејског културног центра.


Председник општине је првој потпредседници поклонио јелек, део старе ношње, и чутурицу израђену од дрвета у знак сећања на Смедеревску Паланку и Србију.
У посети је био и Његова Екселенција амбасадор Републике Републике Кореје ЛИ Ђеунг.

Please follow and like us:
Posted in Вести, Друштво.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *