“ПОЈЕДИНАЧНО СМО КАП, ЗАЈЕДНО СМО ИЗВОР“ – СРЕДЊОШКОЛЦИ ИЗ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ У ПОСЕТИ СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИ

Ученике и наставнике гимназије „Иван Горан Ковачић“ из Кисељака, Босна и Херцеговина, који су у петодневној посети нашој општини у оквиру пројекта „Super Schools“, данас је у свом кабинету примио председник општине Никола Вучен. Њихови домаћини су ученици и наставници Паланачке гимназије.
Паланачка гимназија је једна од 30 одабраних средњих школа из Србије у пројекту „Super Schools“ сa партнерском школом “Иван Горан Ковачић” из Кисељака.
Пројекат, коме су креативни ученици дали назив „Појединачно смо кап, зајeдно смо извор“, има за циљ да промовише помирење и сарадњу међу младима, дијалог између школа и наших локалних заједница. Путем размене ученика и наставника и различитих интеркултуралних активности, младима се омогућава да се повежу са својим вршњацима из региона Западног Балкана и да заједнички учествују у друштвеном, економском и културном развоју региона.
Путем видео позива председник општине Никола Вучен је разговарао са начелником општине Кисељак, Младеном Машурићем-Рамљаком. У разгопвору су представили један другоме своје општине говорећи о културним и историјским знаменитостима и дошли до заједничког предлога о братимљењу две општине.
Вучен је гостима пожелео пријатан боравак у Смедеревској Паланци, уз наду да ће овде стећи нова пријатељства и отићи са лепим успоменама.
Please follow and like us:
Posted in Вести, Друштво.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *