ПОЧЕЛА ИЗГРАДЊА НОВЕ ШКОЛЕ У ГОЛОБОКУ

Почели су радови на изградњи нове основне школе у Голобоку чија је вредност прве фазе изградње око 12 милиона динара. Средства су обезбеђена из општинског буџета. Председник општине, Никола Вучен данас је обишао радове. Он је том приликом рекао да је у јаком невремену, 2018. године, стара школа потпуно уништена и није више била безбедна за наставу. -Због великих проблема које смо имали у буџету наше општине, те 2018. године, могли смо само да слегнемо раменима и обећамо деци и мештанима Голобока да ћемо пробати што пре да кренемо у обнову школе, истакао је Вучен.
-Данас је ситуација потпуно другачија. Боримо се и даље са реповима које вучемо од предходних власти и дугова које су оставили. Успели смо уз помоћ државе и лично залагање председника Александра Вучића да ситуацију са буџетом ставимо под контролом. Сва средства у износу од 12 милиона динара обезбедили смо из нашег буџета, и то за прву фазу изградње нове школе. Уштедели смо и одлучили да финасирамо у будућност наше деце. Школа у Голобоку биће једна од најмодерних школа у нашој Општини, рекао је председник општине.
До краја године план је да се школа сазида и постави кров. Вучен је захвалио свим мештанима Голобока на стрпљењу, уз обећање да ће се руководство локалне самоуправе потрудити да испуни све оно што је обећало и планирало акционим планом до 2023. године.
Please follow and like us:
Posted in Вести, Друштво.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *