ПОТПРЕДСЕДНИЦА ВЛАДЕ СРБИЈЕ ЗОРАНА МИХАЈЛОВИЋ У РАДНОЈ ПОСЕТИ СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИ

Потпредседница Владе Србије и министарка рударства и енергетике, проф. др Зорана Михајловић, посетила је 23. јуна,  Смедеревску Паланку и са руководством општине разговарала о реализацији пројеката у енергетском сектору.

Михајловићева је овом приликом изјавила да Смедеревска Паланка има вредног председника и да су конкурисали на свим јавним позивима Министарства, борећи се да људи овде живе боље и да подигну животни стандард.

Данас смо разговарали о енергетској ефикасности и повећању капацитета електроенергетске мреже. Имамо све што је потребно, у процесу смо реализације великих пројеката. Постоји потреба за изградњом још једне трафо-станице. Очекујемо да у овај крај долазе и нови инвеститори. Потписаћемо уговоре са локалним самоуправама и отпочети реализацију пројеката подизања енергетске ефикасности у домаћинствима. Потом следе два јавна позива која расписују локалне самоуправе – са компанијама које ће радове изводити, а потом и са грађанима. У питању је велики пројекат који ће се реализовати у неколико наредних година”, рекла је она.

Михајловићева је додала да су зелена енергија и улагања у обновљиве изворе енергије приоритет и да је вредност инвестиција у енергетици без рударства 11 милијарди евра.

Никола Вучен, председник општине Смедеревска Паланка, захвалио је потпредседници Владе на посети, рекавши да је ово прва посета једног министра енергетике за 20 година.

-Драго нам је да смо на листи приоритета Владе и ресорног министарства. Данас смо имали конструктиван састанак о томе како можемо да побољшамо живот грађана. Општина је на конкурсу за енергетску ефикасност добила средства у износу од 10 милиона динара, колико смо и ми обезбедили. Заједно са Министарством радићемо да грађанима Смедеревске Паланке помогнемо да унапреде енергетску ефикасност својих домова, да смање трошкове и утичу на здравију животну средину.

Please follow and like us:
Posted in Uncategorized, Пројекти.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *