ПОСАО ЗА СТАЛНО ЗА 48 ЗДРАВСТВЕНИХ РАДНИКА

Посао за стално у болници „Стефан Високи“ и Дому здравља данас је добило 48 здравствених радника и немедицинског особља, и то 8 лекара из различитих области медицине, 33 медицинских техничара и 7 немедицинских радника.
Здравствени радници, сарадници и друга лица који су по основу уговора о раду или по неком другом основу били радно ангажовани у здравству током пандемије ковида данас су примљени у стални радни однос.
-Велико хвала за све што су учинили за пацијнте и за здравство и захваљујући Министарству здравља и Влади Србије ми смо данас били у могућности да им уручимо уговоре за стални радни однос. Многи од њих су управо из наше општине који ће остати да раде у свом граду. Морам да истакнем да има и лекара који су из других градова запослење нашли у Смедеревској Планци и са породицом су се преселили и остаће овде да живе, реако председник општине Никола ВУчен приликом уручења решења.
Др Љубомир Крстић из Власотинаца дошао је у Смедеревску Паланку и ту је нашао посао.
-Трудио сам се да нађем посо у свом граду, али ми није успело.
Радио сам шест година у Дому здравља у Жагубици. Стицањем срећних околности, каже др Крстић, пут ме је навео у Смедеревску Паланку. У Паланаци је наишао запослење који је годинама тражио запослење, како нам је рекао, све оно о чему је сањао добио у Смедеревској Паланци.
На одељењу грудне хирургије интерне медицине Клиничког центра др Тамара Старчевић је радила неко време, затим се вратила у свој родни град и добила је посао за сталну у хитној служби Дома здравља. Тамара је посебно задовољна што ће свој живот наставити у родном граду.
Директор Дома здравља др Милан Матејић честитао је свима који су стекли стално запослење у паланачким здравственим установама и захвалио им је на досадашњем преданом раду. Директорр болниве „Стефани високи“ др Никола Грујић изрази је посебно задовољство што је паланачка болнице после много деценија стекла услове да упосли у стани радни однос младе лекаре, техничаре и немедицинско особље.
Please follow and like us:
Posted in Вести, Друштво.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *