ОДРЖАН ФОРУМ ПОСЛОДАВАЦА У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИ

Национална служба за запошљавање-филијала Смедерево организовала је форум послодаваца на тему Информисање о мерама активне политике запошљавања и промовисање значаја запошљавања теже запошљивих лица.Послодавци који су учествовали е на овом форуму били су информисани о актуелним јавним позивима као и о могућностима укључивања незапослених лица кроз разне облике радног ангажовања.
Форум послодаваца је био отвореног карактера и сви заинтересовани послодавци могли су да узму учешће. Форум је одржан у у просторијама Испоставе Смедеревска Паланка.На позив директорке Националне службе за запошљавање филијале Смедерево, Јасмине Беочанин, састанку је присуствовао и Никола Вучен председник општине Смедеревска Паланка.

Све мере подстицаја које спроводи НСЗ послодавцима могу да помогну на унапређењу и јачању пословања, а средства која се исплаћују по јавним позивима су бесповратна. Општина Смедеревска Паланка у сарадњи са Националном службом за запошљавање сваке године расписује Јавне позиве за самозапошљавање и запошљавање лица код послодаваца.
У општини Смедеревска Паланка на заводу је тренутно 2. 061 незапослено лице што је за око 60 одсто мање него пре четири године.

Please follow and like us:
Posted in Вести, Друштво.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *