ОБЕЛЕЖЕН ДАН ПУ “ЧИКА ЈОВА ЗМАЈ”

Предшколска установа “Чика Јова Змај” данас је обележила 59 година рада и постојања. У спортској сали “Вук Караџић” одржана је, тим поводом, приредба коју су припремили васпитачи и малишани ове установе. Председник општине Никола Вучен уручио је кључеве новог возила директорки Гордани Јанојлић, које ће запосленима служити за превоз хране и опреме. Он је пожелео срећу у даљем раду и навио реконструкцију објеката ове образовне установе.


Ове године у вртиће је уписано око 1300 малишана, што је највећи број деце до сада. -Данас смо прославили 59 година ПУ”Чика Јова Змај” у Смедеревској Паланци. Највећа срећа и радост јесу наша деца. Ове године смањили смо цену вртића за 50% што је уједно и најмања цена за боравак детета у вртићу у нашем региону.
-Урадили смо много тога за наше најмлађе суграђане, али свакако то још увек није довољно, и зато ћемо у наредној години буџетом наше Општине определити највећи део средстава за реконструкцију, надоградњу и опремање објеката за наше наше малишане. Имамо преко 15 објеката и сви су већ одавно зрели за адаптацију. Ускоро ћемо изаћи у јавност и са планом за подстицај наталитета у нашој Општини. До сада је за свако прворођено дете Општина издвајала по 1000 еура у динарској противвредности. За следећу годину правимо највећи додатак и подстицајл за младе брачне парове као и подстицај да нам се рађа још више деце него што је то било до сада, рекао је Вучен.

Please follow and like us:
Posted in Вести, Образовање.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *