НОВИ КУТАК ЗА ПРЕДШКОЛЦЕ У КУСАТКУ

Председник општине Никола Вучен јуче је отворио нови, адаптирани простор вртића ПУ „Чика Јова Змај“ у Кусатку. Адаптирани простор налази се у склопу ОШ „Брана Јевтић“, у издвојеном одељењу у Почевици.

Нови кутак за 32 полазника предшколског образвања потпуно је реновиран, опремљен је најмодернијом наставном опремом, новим намештајем, интернетом, игричкама и уџбеницима за припремни наставни програм. Адаптиран простор користиће предшколцима из целог села, будући да су капацитети у централном сеоском вртићу мали да приме сву децу. Ове године уписан је рекордан број деце у ПУ „Чика Јова Змај“, а такав је случај и селу Кусадак.

Радује чињеница да нам се рађа све више деце, и у наредном периоду приступиће се реконструкцији, где је потребно и надоградњи вртића и проширењу капацитета. Један од разлога већег броја пријављене деце за упис у вртиће је и смањена цена за 50 процената, рекао је Вучен.

Он је додао да је нови простор за предшколце из Кусатка адаптиран смо уз помоћ Предшколске установе и запослених, родитеља и Савета родитеља.


-Велико хвала свима, а малишанима желим пријатан боравак у новим просторијама вртића, и да својим васпитачама уживају у игри и стицању нових знања, рекао је на крају председник општине.

 

Please follow and like us:
Posted in Вести, Образовање.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *