МИНИСТАРСТВО ЗА БРИГУ О ПОРОДИЦИ ЈАЧА ПОДРШКУ РОДИТЕЉИМА

Министарство за бригу о породици и демографију посвећено је јачању подршке родитељима у периоду раног узраста деце, кроз унапређивање доступности и кавалитета услуга за родитеље, истакла је ресорна министарка проф. др Дарија Кисић на 6. Националној конференцији о раном развоју и родитељству, коју је под називом „Навијамо за родитеље“ организовао Уницеф.
„Бити родитељ је најлепша, али и најзахтевнија и најодговорнија улога. Родитељство нам даје крила, подстиче нас да радимо, напредујемо и да својој деци обезбедимо срећно детињство. Срећно детињство је основа за развој квалитетног човека који ће пружити максималан допринос током живота“, рекла је Кисић и указала на значај подршке родитељима на овом путу.

Проф. др Кисић је навела да ће Министарство за бригу о породици и демографију, у одговору на изазове популационих кретања и у циљу унапређивања квалитета живота породице, ставити нагласак и на политике и мере које доприносе и промовишу родну равноправност у родитељству, као и да ће у наредном периоду, поред осталог, посебна пажња бити посвећена оснаживању очева кроз школе родитељства за тате.
Како је додала, организована и системска подршка родитељству доприноси добром менталном здрављу и благостању и деце и родитеља, спречавању насиља и занемаривања у детињству, оптималном остваривању потенцијала сваког детета и смањењу ризичних понашања током живота.
„Зато све позивам да заједно будемо подршка родитељима и да имамо времена за породицу, да породици вратимо углед који треба да има и који је имала у неким прошлим временима“, рекла је Кисић.

Please follow and like us:
Posted in Пројекти.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *