КОРЕЈСКА КОМПАНИЈЕ ПОЧИЊЕ УСКОРО СА РАДОМ

Фабрика јужнокорејске компаније Кјунгшин кејбл (Кyунгсхин Цабле) у Смедеревској Паланци је завршена је пре планираног рока. У постројење које ће од марта запошљавати до хиљаду радника уносе се и монтирају машине, а већ су почели и разговори за посао.

За само четири и по месеца, изграђена је у потпуности фабрика која се простире на 20.000 метара квадратних. Председник општине Никола Вучен каже да ће то бити једна од најсавременијих фабрика у нашој земљи, која ће помоћи “граду који је био синомим за индустрију”, да опет буде познати индустријски центар у Србији, али и у региону.

Вучен је оценио да јужнокорејска инвестиција није само фабрика која ће запослити хиљаду радника, већ да она представља квалитетнију будућност за Смедеревску Паланку, за младе људе који желе да остану ту, оснују своје породице.

Компанија “Кјунгшин кејбл” је светска компанија која је препозната у аутомобилској индустрији. Углавном се баве производњом компоненти за електричне аутомобиле.

Инвестиција је вредна око 40 милиона евра, одређени део субвенција компанија је добила од државе Србије, а локална самоуправа је учествовала у изградњи  канализационе и гасне инфраструктуре и унутрашње саобраћајнице.

 

Please follow and like us:
Posted in Вести, Економија.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *