КОНЦЕРТ КРАГУЈЕВАЧКОГ ОРКЕСТРА У СМЕДЕРЕВУ БЕЗ ПУБЛИКЕ

Крагујевачки академски оркестар акордеониста који доноси аутентично музичко искуство уз неговање високог квалитета одржаће концерт у Великој дворани Центра за културу Смедерево у суботу, 28. новембра.

Због актуелне епидемиолошке ситуације овај музички догађај који показује у пуном сјају и уз озбиљне стандарде могућности оркестра хармоника одиграће се без публике.

Комплетан концерт овог јединственог оркестра који наступа под диригентском управом угледног професора Предрага Костовића биће снимљен и емитован на званичном yоутубе каналу Центра за културу Смедерево. Термин премијерног емитовања биће благовремено објављен, а снимак ће трајно остати доступан за праћење свима који су заинтересовани.

На концертном репертоару су Увертира за оперу „Руслан и Људмила“ Михаила Глинке, Милонга дел ангел, дело знаменитог аргентинског композитора Астора Пијацоле током чијег извођења ће као солиста на бандонеону наступати Петар Мирков, Милонга из дуплог концерта за гитару и бандонеон Астора Пијацоле (солисти Душан Мирков, гитара и Петар Мирков, бандонеон), Шпанска игра Мануела де Фаље, Музика из филма Цинема Парадисо, коју је компоновао Енио Мориконе (солиста Катја Пуповац, фрула), У свет В. Николова (солиста Катја Пуповац, фрула), Балада нерођених, композиција Боре Дугића (солиста Катја Пуповац, фрула) и Данцон бр. 2, дело које је компоновао Артуро Маркез (солиста Катја Пуповац, фрула).

Крагујевачки академски оркестар акордеониста основан је 2018. године, са циљем да домаћој и иностраној публици понуди аутентичан звук оркестра хармоника на високом професионалном нивоу. Оркестар акордеониста чине студенти и професори крагујевачког Филолошко уметничког факултета на катедри за хармонику, као и професори Музичке школе у Крагујевцу. Катедра за хармонику крагујевачког ФИЛУМА је једна од најпризнатијих катедри у Европи, о чему сведоче освојене награде на најпрестижнијим светским такмичењима.

Please follow and like us:
Posted in Вести, Друштво.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *