КОНЦЕРТ АМИРЕ МЕДУЊАНИН – ЦЕНТАР ЗА КУЛТУРУ СМЕДЕРЕВО

Амира Медуњанин је босанско-херцеговачка уметница рођена 23. априла 1972. године у Сарајеву. Њен животни пут обележиле су севдалинке које је чула од своје мајке и којима свету жели да представи сензибилитет и културно-историјско наследство Босне и Херцеговине. Важи за једну од најмоћнијих интерпретаторки ове врсте музике која се са лакоћом поиграва мешајући модерно и традиционално. Пре него што је почела да се бави музиком, имала је добро плаћен посао на коме је од странаца чула доста негативних коментара и предрасуда о свом народу што ју је веома погодило. У жељи да им докаже да греше, напустила је посао и започела више него успешну каријеру. Њена љубав према усменој традицији музике утицала је да створи јединствен стил који не пристаје на компромисе зарад популарности. Детињство је провела у насељу Храсно, а често је ишла са родитељима у Требевић на излете. За Сарајево је вежу многобројне успомене, а један од најбољих животних периода јој је 1984. година када су се у њеном родном граду одржале Зимске олимпијске игре. Сматра га најлепшим градом на свету и ужива да посећује манифестације, као што су Сарајево Филм Фестивал, Јазз Фест, Xенофониу, и друге.

Концерт Амире Медуњанин биће одржан у Великој дворани Центра за културу Смедерево, 17. новембра,  у 20 часова. Карте су у продаји, а цене улазнице  је 1200 динара.

Амира овога пута долази са мало другачијом поставком – Антонио Врбички (хармоника), Атилла Аксој (гитара и саз), Зоран Мајсторовић (гитара и оуд) и Риад Гузин (бас гитара).

Please follow and like us:
Posted in Култура.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *