ИЗДАТА ГРАЂЕВИНСКА ДОЗВОЛА ЗА ИЗГРАДЊУ ЗДРАВСТВЕНОГ ЦЕНТРА У СМЕДЕРЕВКОЈ ПАЛАНЦИ

Данас је издата грађевинска дозвола за наставак радова на изградњи новог Здравственог центра који ће се налазити у склопу ОБ “Стефан Високи” и Дома здравља.
Грађевинска дозвола обухвата унутрашњу реконструкцију старог и доградњу на постојећем објекту ОБ “Стефан Високи”. Дозвола се односи и на изградњу новог Дома здравља, као и пратећих објеката у које спадају одељење палијативе и неге, хелиодрома и станице за медицинске гасове, плато за течни кисеоник, нова трафо станица, објекат за третман медицинског отпада и други пратећи објекти.
Укупна површина објеката, укључујући нови блок болнице, износиће 22.748,59 м2, а укупна вредност радова износиће око седам милијарди динара или око 60 милиона евра.
Како је рекао председник општине, Никола Вучен због израде пројекта за нови Дом здравља, одложен је био и наставак реконструкције наше болнице. Следећи корак је расписивање јавне набавке за извођача радова, а након тога почеће изградња Здравственог центра у Смедеревској Паланци.
-Ова инвестиција, вредна више од 60 милиона евра, је једна од највећих, која је икада уложена у нашу Општину.
Велику захвалност дугујемо председнику Александру Вучићу, који је Здравствени центар у Паланци сврстао међу најважније и највеће у Србији, изјавио је Вучен.

Please follow and like us:
Posted in Вести, Друштво.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *