ЗА ПОТРЕБЕ СОЦИЈАЛНЕ ЗАШТИТЕ СМЕДЕРЕВУ ОДОБРЕНА СРЕДСТВА ПРЕКО 12 МИЛИОНА ДИНАРА

У Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, градоначелник Смедерева, Јован Беч потписао Уговор о наменским трансферима у социјалној заштити. За Град Смедерево издвојена су средства у износу од 12.773.452,00 динара.

Из уверења да одговорност за препознавање и мапирање потреба локалног становништва треба да буде на јединицама локалне самоуправе, настали су наменски трансфери као могуће решење и инструмент подршке централног нивоа власти усмерен на локалним самоуправама.

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања је 2016. године отпочело са применом наменских трансфера за јединице локалне самоуправе, непосредно по доношењу Уредбе о наменским трансферима. Према речима министарке Дарије Кисић-Тепавчевић  ,,Социјална заштита становника Србије је приоритет државе, а осмех и задовољство људи су наша стална мисија”. Градоначелник је захвалан Влади Републике Србије и Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања на челу са министарком Даријом Кисић-Тепавчевић на указаном поверењу и средствима која су издвојена за потребе наше локалне самоуправе.

Please follow and like us:
Posted in Вести, Друштво.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *