ЗАВРШЕН МЕЂУНАРОДНИ KОШАРKАШKИ ТУРНИР „100 ГОША ФОМ“

Поводом обележавања  100 година рада и постојања компаније Гоша ФОМ, генералног спонзора КК Младост , у реновираној спортској хали “Вук Караџић” одржан  је Међународни кошаркашки турнир.
Кошарка у Смедеревској Паланци има дугу и успешну традицију баш као и индустријска производња коју читав век  успешним пословањем чува и негује Гоша ФОМ.


Педесетих година прошлог века основан је први кошаркашки клуб у Смедеревској Паланци. Резултатски успон почиње 70-их година, када Јасеница, а касније Гоша играју у Првој Б лиги велике Југославије. Кошаркаки клуб Младост основан је 1970. године, а највеће успехе постиже откако је компанија Гоша ФОМ генерални спонзор клуба, што је и сада случај. Клуб је у врху Друге лиге Србије неколико  година, а циљ је пласман у Кошаркашку лигу Србије.
На отварању Међунарпдног кошаркашког турнира, поред директора Гоша ФОМ-а Срдана Димитријевића присуствовали су генерални секретар Спортског савеза Србије Горан Маринковић, Душан Пројовић потпредседник Кошаркашког савеза Србије као и председник општине НИкола ВУчен. Паланка је у два дана турнира поред домаћина, угостити  КК Вардар из Скопља, КК Стоја из Пуле и КК Слога из Краљева.

Победник турнира је Слога из Kраљева, која је у финалу поразила екипу Стоје из Пуле резултатом 90:75.

 

Please follow and like us:
Posted in Вести, Друштво.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *