ДРУГА НАГРАДА ЗА ОШ “ОЛГА МИЛОШЕВИЋ” У ИЗАЗОВУ “ТРЧИМ ЗА ШКОЛУ”

У ОШ „Олага Милошевић“ завршен је изазов „Трчим за школу“ у којем су сви учесници путем ТренинГо мобилне апликације бирали школе којима су донирали претрчане километре, и тако помогли да освоје вредне награде у виду спортске опреме и реквизита за унапређење наставе физичког васпитања.

Изазов је завршен 31. октобра 2022. у 17 часова, а учесници широм Србије показали су велико интересовање, па је укупно претрчано преко 100.638 километара.

Према подацима на сајту Европске недеља спорта, највише километара је сакупљено за Гимназију Смедерево која је освојила прво место са 28241.91 км. На другом месту је ОШ „Олга Милошевић” из Смедеревске Паланке са 22347.09 км, док је ТШ „Раде Металац” из Лесковца са 22094.22 км заузела треће место.

Прве три школе са највише сакупљених километара освојиће награде од стране Европске уније – спортску опрему и реквизите у вредности од 300.000 РСД за прво место, 200.000 РСД за друго место и 100.000 РСД за треће место.

ТренинГо изазов „Трчим за школу” организовали су Олимпијски комитет Србије, Министарство омладине и спорта, Савез за школски спорт Србије и ЕУ Делегација у Србији, уз помоћ програма Европске уније Еразмус Плус.

Please follow and like us:
Posted in Вести, Образовање.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *