ДО КРАЈА ИДУЋЕ ГОДИНЕ У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИ БИЋЕ ПРЕКО 1000 СТАБАЛА – ДАНАС ИСПОРУЧЕНО 87 СТАБАЛА ЗА ГЛАВАШЕВУ И КРАЉА ПЕТРА ПРВОГ

Према пoследњем попису дрворедних стабала из 2010. године, Смедеревска Палаnка је имала 825 засађених стабала у ужем и ширем центру града не рачунајући дрвореде у парковима. Нажалост, у периоду од 2010. до 2016 године број дрворедних стабала смањио се на 505.
-Од 2016. године до данас успели смо да вратимо зеленило у наш град, садњом 330 нових дрвећа. Тренутно у ужем и ширем центру града поново има преко 835 стабала, што је више него 2010. Године, рекао је председник општине Никола Вучен.
Он је најавио садњу стабала у Главашевој и улици Краља Петра Првог, наредних дана.
-Данас нам је стигло нових 87 стабала које ћемо у наредним данима посадити у Главашевој улици као и улици Краља Петра Првог, од блока Дејановић до цркве Свете Петке на Колонији , са десне стране тротоара у правцу Колоније.
План локалне самоуправе је да у наредној години се замене сва стара, оштећена и болесна стабла младим, и на тај начин оплемени град зеленилом и дрворедима.
-Наставићемо да штитимо и обнављамо градске зелене површине, а наш град до краја идуће године биће богатији за још 200 стабала, што ће укупно бити преко 1000, не рачинајући парковске дрвореде, изјавио је Вучен.
Please follow and like us:
Posted in Вести, Друштво.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *