ДОНАЦИЈА ЗА ПАЛАНАЧКИУ БОЛНИЦУ

Донација медицинске опреме испоручена је болницама и здравственим установама у Србији, коју су обезбедили др Даглас Џексон, оснивач пројекта C.U.R.E.из Колорада и Фондације Њ.К.В. Принцезе Катарине.

Контејнер са 70 нових подесивих болничких кревета са душецима и сталцима за инфузију, као и 1.800 специјалних болничких термометара, укупне вредности преко 640.000 долара, стигао је у јануару ове године у Београд из Пројекта Ц.У.Р.Е., а опрема је испоручена болницама широм Србије.

Кревете и термометре су добиле установе: КБЦ Бежанијска коса у Београду, Опште болнице у Парац́ину, Сремској Митровици, Пријепољу, Неготину и Краљеву. Термометре су примили и: Клинички центар Србије, Институт за мајку и дете Србије, Универзитетска дечја клиника Тиршова, Институт за онкологију и радиологију Србије, Специјална психијатријска болница Вршац, КБЦ Звездара, КБЦ Драгиша Мишовић – Болинца за дечију пулмологију и ТБЦ, Институт за плућне болести Војводине, Институт за медицину рада Србије, Опште болнице Сомбор, Смедерево и Нови Пазар и домови здравља у Аранђеловцу, Крагујевцу, Врњачкој Бањи, Тополи, Пожаревцу, Смедеревској Паланци и Кикинди.

Please follow and like us:
Posted in Пројекти.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *