ВУЧЕН У ДЕЛЕГАЦИЈИ ДВА МИНИСТРА ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ И РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

Председник општине Никола Вучен данас је присуствовао обележавању Дана сећања на жртве злочина – геноцида НДХ у концентрационом логору Јасеновац и његовом највећем стратишту у Доњој Градини. Вучен је, након церемоније, са делегацијом коју су чинили министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић и министар Данијел Егић из Републике Српске обишао село Медвеђу и радове на изграњи првог храма посвећеног јасеновачким мученицима.
-Велика је част и привилегија што сам данас са министром за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Николом Селаковићем и његовим ресорним колегом из Републике Српске министром Данијелом Егићем, обишао село Међувође и радове на изградњи првог храма посвећеног јасеновачким мученицима.
Ова светиња се гради на месту где се некада налазио пункт одакле су Срби и српска деца одвођени у логор смрти у Јасеновцу.
Наши домаћини отац Жељко и Зоран Синкић истакли су да храм треба да буде понос свих Срба и подсетник да никада не заборавимо страдалнике Јасеновца.
Председник Александар Вучић је раније данас на обележавању Дана сећања на жртве НДХ послао снажну поруку да морамо да будемо и траг и путоказ и знак и име за све оне који су убијани, како њихово име никада не би било заборављено.
Хвала министру Николи Селаковићу на великој подршци у реализацији овог важног пројекта у Републици Српској, јер ће храм бити и траг и подсетник, где ће и странци и Срби моћи да чују о највећем злочину против српског народа, изјавио је Вучен.
Please follow and like us:
Posted in Вести, Друштво.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *