ВУЧЕН О ИНВЕСТИЦИЈАМА И УЛАГАЊИМА У 2021. ГОДИНИ

Говорећи о плановима, пројектима и усвојеном буџету општине за идућу годину, председник, Никола Вучен, истакао је две велике инвестиције које, и поред тешке ситуације и борбе против корона вируса, нису занемарене. Наиме, реч је о изградњи корејске компаније „Кјунгшин Кејбл“, прве у Европи, а која је саграђена управо у Смедеревској Паланци. Фабрика је завршена пре рока и већ је запослила прве раднике са територије паланачке општине. Званично отварање требало би да буде крајем марта односно почетком априла идуће године у присуству председника Србије, Александра Вучића. Друга велика инвестиција је реконструкцији општие болнице „Стефан Високи“.

– То су капитални пројекти који ће у потпуности промењнити саму структуру живота у Смедеревској Паланци, јер ће од 700 до 1000 радника да прими плату у једном дан,у што ће осетити сви становници наше општине. Осим тога буџет општине ће имати много већи прилив новца од пореза на зараде.
Све нас, не само у Србији, већ у целом свету, прате проблеми због пандемије, али ми овде нисмо стали у реализацији пројеката. Надамо да ће крајем марта почетком априла, у присуству председника Србије, Александра Вучића, бити званично отворена корејска компанија „Кјунгшин Кејбл“, која ће запослити од 700 до 1000 радника.
Оно што је од круцијалног значаја, за све нас у Паланци али и околини, јесте реконструкција боленице „Стефан Високи“. Добили смо додатних 90 милиона динара за другу и трећу фазу реконструкције. То су огромна средтва која наш буџет никада не би могао да изнесе, као што не би могао да изнесе овакву изградњу путева у нашој општини, без помоћи државе. Укупно смо добили око милијарду и по од почетка санације регионалних путева па до сада. То је више од једног буџета општине. Завршетком свик капиталних инвестиција у овој и наредној години, сигуран сам да ћемо потпуно променити начин и смисао живота у једној овако малој општини. Верујем у то да ћемо успети да вратимо наше људе који су отишли из Паланке, а то је наш циљ. Трудимо се да створимо добру атмосферу за живот у Паланци, посебно за младе људе. Овај континуитет морамо са задржимо и у наредној години.

Тражићемо од председника Републике и Владе Србије да нам помогну и убудуће, јер имамо у плану још реконструкција регионалних путева. Сигуран сам да ћемо успети у томе. Праћени искуством у претходне две-три године, све што је председник Вучић обећао приликом посета Паланци, а било их је три у току годину дана, све је испуњено. Поред свега што сам навео, мораћемо да улажемо у сеоске месне заједнице много више, како би и људи у селима живели боље. Очекујем у наредној години нове инвестиције које ће бити уложене у правом смеру – каже председник општине, Никола Вучен.

Please follow and like us:
Posted in Друштво.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *