АДАПТАЦИЈА ЦЕНТРАЛНЕ КУХИЊЕ У ВРТИЋУ “ПЕТАР ПАН”

Више од 350. 000 евра  уложено je у реконструкцију централне кухиње Предшколске установе „Чика Јова Змај“, која оброцима снабдева све дечије вртиће на подручју општине Смедеревска Паланка. Ова кухиња, смештена у објекту вртића „Плави чуперак“, која припрема више од 2000 оброка дневно, није обнављана од како је направљена, пуних педесет година.

Реконструкцијом централне кухиње, улагањем преко 40 милиона динара, које је обезбедило Министартсво државне управе и локалне самоуправе, паланачка  предшколска установа  добили  једну од  најсавременијих кухиња у Србији. То подразумева измену комплетног јеловника и коришћење нових метода спремања  оброка – а то је коришћење паре и других савремених начина који не подразумевају употребу уља. Нова технологија припремања хране уз помоћ савремених уређаја, новим немачким и словеначким машинама, у потпуно новом, уређеном простору са кухињским елемната израђених по посебним станрдима   омогућиће лакши и ефикаснији рад куварима, пекарима, нутриционистима и другим радницима који раде у овом објекту.

Осим кухиње,  реконструисана и вешерница – у којој се пере, суши и пегла веш за кориснике, а која се такође налази у објету „Плавог чуперка“. Услови у којима се до сада радило, били су веома лоши. Треба напоменути да је за прање веша клоришћена  машина стара преко педесет година, а машине за сушење веша није било. Адаптацијом овог објекта обезбеђене су  нове индустријске машине за прање и сушење веша.

 

Please follow and like us:
Posted in Вести, Друштво.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *