PRIVREDNI RAST I RAZVOJ SMEDEREVSKE PALANKE – PBP Vesna Azanja

Naša porodična firma je iz Azanje, najveceg sela u opstini Smederevska Palanka i bavimo se proizvodnjom osvezavajucih bezalkoholnih napitaka kao i flasiranjem prirodno mineralne vode. Osnovana je 28.12.1994. u doba velike inflacije. Osnovali su je moji roditelji bez ikakvog ranijeg iskustva u toj branši. Proizvodni pogon bio je u 25 kvadrata.
Prvi asortiman bile su: kola, narandža, egzotik, kajsija đus i soda voda u staklenoj litarskoj ambalaži. Prva prodajna mesta su bila u Azanji i ostalim okolnim selima po lokalnim prodavnicama. Takođe su se naši proizvodi prodavali za svadbe i ispraćaje u vojsku tada najbitnijim događajima na našim prostorima. 1997. godine bušimo prvi arterski bunar dubine 116 metara, a 1998.godine se pojavljuje PET ambalaža na srpskom tržistu, pratimo tadasnje trendove i uvodimo pet ambalazu.
Vremenom se naša firma prilagođavala novim standardima i implementirala nove standardne propisane za proizvodjace. 2000. godine u svoj proizvodni asortima ubacujemo nove ukuse poput ananasa, mango i kokte. Zatim počinjeno proizvodnju i dojpak sokića u aluminijumskom pakovanju od 200 mililitra sa 4 ukusa namenjana mlađoj populaciji. Tadašnji vozni park je obuhvatao 3 kombija i manji kamion, kao i 7 radnika. 2005. i 2006. nasa firma izgrađuje 2 velika objekta jedan za proizvodnju i jedna za magacin, a ubrzo kupujemo plac pored gde pravimo novi put. 2009 godine implementiramo sistem HACCP ocenjen od Madjarske firme CERTOP.
Svake sledeće godine smo se trudili da poboljšavamo proces proizvodnje da dižemo kapacitete kao i da sirimo naš asortiman. Zbog dobrog hemijskog sastava vode 2017 godine odlučujemo da krenemo u flaširanje iste i to gazirane i negazirane. Već 2020 gradimo novi logistički magacin sa utovarnim rampama. Iste godine u asortiman ubacujemo i energetsko piće, ledeni čaj, demi vodu i sirupe na razblaživanje.
Danas, firma broji 25 zaposlenih kao i 40 razlicitih artikala. Posedujemo sopstveni vozni park i imamo potpuno automatizovan proces proizvodnje. Plasiramo naše proizvode na teritoriji Srbije. Firma se nalazi u Podunavskom okrugu na teritoriji opštine Smederevska Palanka. Kao drustveno odgovorna porodična firma izdvojio bih da smo već dugi niz godina pokrovitelji Azanjske pogačijade, donirali smo naše proizvode bolnici Stefan Visoki u Smederevskoj Palanci za vreme kovida. Bili smo ofiicjalna voda arkus lige, prve rukometne lige srbije 2 godine, i podržali ostvarenje mladih režisera filma „Čekaj me i vratiću se“.
I u buduce cemo se odazivati na svaku humanitarnu akciju posebno one koje se desavaju na podruciju opstine Snederevske Palanke Trudimo se da naše proizvode što bolje plasiramo na tržištu. Da budemo konkurentni. Da naši proizvodi budu cenovno dostupni svima i da ih isprati dobar kvalitet.
Naša firma poslovni put započela sa vizijom stvaranja zajednice zasnovane na međusobnom poštovanju. Mi naše zaposlene ne gledamo kao obične radnike već kao na ključne saradnike u ostvarivanju zajedničkih ciljeva. Radna atmosfera nije samo poslovna, već i lična. Zaposleni se osećaju kao deo šire porodice, gde se pohvali uspeh svakog pojedinca i gde se brine o izazovima s kojima se susreću. Ovde se ne podstiče samo razvoj poslovnih veština već se vodi briga o ličnom razvoju svakog zaposlenog.
Kroz godine izgradili smo dugotrajne odnose ne samo sa zaposlenima, već i sa svojim klijentima. Posvećeni smo kvalitetu i integritetu u poslovanju i to nas čini partnerom od poverenja. Imamo jasnu viziju o nastavku porodične tradicije.
Planiramo da u narednim godinama postanemo jos snaznija firma u ovoj industriji kao i da unapredimo postojece i uvedemo nove artikle sa jos vecim prisustvom na trzistu, da implementiramo nove tehnologije i budemo idalje drustveno odgovorni.

Please follow and like us:
Posted in Пројекти.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *