ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ОДРЖАО САСТАНАК СА ДИРЕКТОРИМА ШКОЛА И ПРЕДСТАВНИЦИМА МУП-а

Пред почетак нове школске године,  председник општине Смедеревска Паланка Никола Вучен одржао је састанак са директорима основних и средњих школа у нашој општини , просветним инспектором, као и са представницима Министарства унутрашњих послова, начелником одељења полиције ПУ Смедерево Гораном Ивковићем, официром одељења полиције ПУ Смедерево Јованом Коцић, начелником полицијске станице у Смедеревској Паланци Сашом Обрадовићем и командиром станице Ненадом Ђурићем.
Безбедносна ситуација у школама у нашој општини је на завидном нивоу, то су закључци данашњег састанка. Да бисмо задржали такав тренд, неизбежан је активан превентивни рад као и добра сарадња директора, наставника, родитеља и припадника полиције.
У предстојећој школској години у сарадњи са Министарством унутрашњих послова у основним школама биће интензивиране превентивне активности, као што су предавања и радионице намењене деци од првог до осмог разреда, са циљем подизања безбедности културе и свести деце и младих, као и заштита од свих ризика у којима се могу наћи током боравка у школи, на путу од школе до куће.
У свим основним и средњим школама у нашој општини, од 1. септембра, биће појачано присуство полиције, а током трајања наставе обезбеђено је присуство школског полицајца.
-Хвала директорима паланачких образовних установа, представницима полицијске станице у Смедеревској Паланци и посебно хвала представницима ПУ Смедерево што су данас издвојили време и што са јасним предлозима и циљевима помажу у превентивном раду као и у вршењу безбедности ученика. Свим ученицима, наставницима и родитељима желим много успеха и добрих резултата у новој школској години, поручио је Вучен након састанка.
Please follow and like us:
Posted in Вести, Друштво.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *