ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА У 42 ОПШТИНЕ И ГРАДОВА У СРБИЈИ – У ПАЛАНЦИ НЕМА ОПАСНОСТИ ОД ПЛАВЉЕЊА КАРАЂОРЂЕВОГ

Због поплава изазваних обилним падавинама ванредна ситуација тренутно је на снази у 42 града и општине, а ватрогасци спасиоци су током ноћи из поплављених подручја широм Србије евакуисали 75 особа, саопштило је данас Министарство унутрашњих послова.

Иако је река Јасеница прешла квоту редовне одбране од поплава, у општини Смедеревска Паланка за сада нема непосредне опасности од плављења Карађорђевoг насеља. Општински штаб за ванредне ситуације је у сталном заседању и уведена су двадесетчетворочасовна дежурств. Ситуација се прати из минута у минут, и грађани ће путем медија бити благовремено обавештавани о развоју ситуације на терену. Стање водостаја на Јасеници, на церовачкој прегради, тренутно je 230 cm и за сада нема опасности од изливања.  Отворена је телефонска линија за грађане на који могу да се јаве у наредна 24 сата у случују да буду непосредно угрожени од поплаве, 026/317 087.

Републички хидрометеоролошки завод упозорио је данас на обилне падавине у Србији 16. и 17. јуна које ће водостај на рекама Млави, Пеку и Црном Тимоку повећати изнад граница редовне одбране од поплава.
Слабљење падавина предвиђа се у суботу, осим на истоку земље. Водостај на Млави, Пеку и Црном Тимоку у наредна два дана кретаће се изнад граница редовне одбране од поплава. Могућа изливања бујичних водотокова у у горњим сливовима Западне и Јужне Мораве, Ибра, Нишаве, Топлице, Расине, Мајура, Белице, Црнице и Лепенице, као и на сливовима Млаве, Пека и Тимока.

Please follow and like us:
Posted in Вести, Друштво.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *