25 ГОДИНА ОД OСНИВАЊА ЦРКВЕНОГ ХОРА “СВЕТИ СИМЕОН БОГОРИМАЦ”

Чланови црквеног  хора „Свети Симеон Богопримац“ данас су обележили  своју крсну славу као и двадесет пет година постојања. У храму светог Преображења Господњег у Смедеревској Паланци, након свете литургије, пререзан је славски колач.

Црквени  хор „Свети Симеон Богопримац“   основан је 17. фебруара 1995.  године у Смедеревској Паланци. Хор је основан на иницијативу свештеника Велибора Ранђића и Александра Митровића, наставника музичке културе, а уз благослов блаженопочившег епископа шумадијског господина др Саве. Од оснивања, хор активно учествује у светим литургијама  у храму Светог Преображења. Кроз хор је прошао  велики број певача разних животних доби. Сада  броји око тридесет чланова. Најстарији члан хора има шездесет, а најмлађи четрнаест година.  Хор сада наступа под диригентском палицом професора црквене музике и појања, Милоша Урошевића.

Паланачки црквени хор учествовао је на фестивалима у земљи и иностранству, а као свој највећи успех чланови издвајају издање  компакт диск, који је посвећен  двехиљадитој годишњици хришћанства, где су трајно забележена дела Мокрањца, Кедрова и Архангелског.

Please follow and like us:
Posted in Друштво.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *