МИНИСТАР МОМИРОВИЋ:НАСТАВЉАМО СА ИНФРАСТРУКТУРНИМ УЛАГАЊИМА У СМЕДЕРЕВСКУ ПАЛАНКУ

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Томислав Момировић, данас је посетио општину Смедеревска паланка. Министар Момировић обишао је радове на реконструкцији државног пута Смедеревска Паланка – Селевац, а након тога у згрдаи општине одржан је састанак представника министарства и локалне самоуправе.Пре десет година Смедеревска Паланка била је симбол за општину у финансијским проблемима, симбол неодговорног пословања и изразито ми је драго што смо успели да преокренемо један негативан тренд који је пратио ову општину и што смо данас сведоци новог тренда кога прате бројне инвестиција, рекао је данас министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић након обиласка радова на реконструкцији државног пута Смедеревска Паланка – Селевац.
Момировић је додао да и у будућности морамо да наставимо са инфраструктурним улагањима како бисмо Смедеревску Паланку учинили још атрактивнијим за све њене житеље и очекујем да ће праве инвестиције тек доћи у наредном периоду.


Председник општине Смедеревска Паланка Никола Вучен је приликом обиласка радова закључио да су ово уједно и највећи инфраструктурни радови што се тиче деоница регионалних путева на територији наше општине, а колико се води рачуна о локалним срединама најбољи је пример управо Смедеревска Паланка.
Укупна дужина државног пута Смедеревска Паланка – Селевац је 20,21 км. Радови на рехабилитација ове деонице изводили су се у две фазе, и то Смедеревска Паланка – Азања у дужини од 10,1 км. који су завршени у септембру 2021.године, као и Азања-Селевац у дужини од 10,1 км. где су радови у завршној фази. Радове изводи предузеће “Србијааутопут” из Београда.


Након обиласка радова одржан је састанак у општини са председником и његовим сарадницима.
Темеса састанка су биле изградње обилазнице око Смедеревске Паланке са циљем да се обезбеде потребна средства како би се започела реализација у што краћем периоду. На данашњем састанку разговарало се и о пројекту „Чиста Србија“. Општина Смедеревска Паланка је једна од 65 општина у Србији која учествује у поменутом пројекту чиме се стварају услови за изградњу постројења за пречишћавање отпадних вода на територији општине. Овим пројектом општина Смедеревска Паланка добиће водовод и канализацију на преко 80 одсто своје територије. Највећа фабрика за пречишћавање отпадних вода биће саграђена у Паланци, друга ће бити за села Кусадак и Ратаре, трећа у Селевацу, затим у Азањи, Бачинцу, Стојачаку и Голобоку. Мања села прикључиваће се на ових седам постројења. Пројекат финасира Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструкуре. Министар Момировић и председник општине Вучен договорили су реконструкцију пружних прелаза на подручју општине, као и увођење Беовоза до Смедеревске Паланке. Према закључку са данашњег састанка, Беовоз на релацији Београд- Смедеревска Паланка саобраћаће од јануара идуће године.

Please follow and like us:
Posted in Вести, Друштво.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *