СМЕДЕРЕВСКА ПАЛАНКА – ПРИМЕР ДОБРЕ ПРАКСЕ

Државна секретарка министарства за бригу о породици и демографију, Милка Миловановић Минић  боравила је у раданој посети општини Смедеревска Паланка. На састанку са председником општине, Николом Вученом, начелницом општинске управе, Горданом Костић и директором Центра за социјлани рад, Данилом Лабусом, државна секретарка је истакла да у сардањи са председницима општина широм Србије министасртво тежи ка поправљању демографске слике, подизању наталитета и применом нових мера што је национално питање број један и велики приоритет Владе Републике Србије.
Она је са задовољством истакла да се у општини Паланка много ради и унапређује, како здравствени систем тако и образовање, улаже се у школе и вртиће. – Овде постоји дневни боравак при центру за социјлани рад намењен породицама са децом која имају потешкоће у развоју, ради се на формирању породичног саветовалишта при Дому здравља. Председник и његов тим раде све како би охрабрили своје становништво на подизању наталитета. Све је дуг процес и није питање мандата једног председника или једне владе, већ се таква демографска политика води на дуге стазе. Ми смо ту да им у свему овоме дамо подршку како бисмо зауставили лоше демографске трендове, истакла је државна секретарка.
Председник општине, Никола Вучен захвалио је министарству и државној секретарки на посети и подршци у побољшању демографске слике општине. Он је рекао да општина од ове године исплаћује једнократну накнаду од 120 .000 динара за прворођену бебу у породици и да је то већ дало резултате. У периоду јануар- октобоар ове године у односу на исти период прошле године, рођено је тридесет беба више. Руководство општине тренутно ради анализе и планове како би већ од наредне године предвидели средства у буџету за исплату једнократне накнаде за рођење другог детете у породици.
Please follow and like us:
Posted in Вести, Друштво.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *