САОПШТЕЊЕ ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ НИКОЛЕ ВУЧЕНА ПОВОДОМ ДАНА ОПШТИНЕ

Поводом Дана општине Смедеревска Паланка који се обележава 16. јуна огласио се, саопштењем за јавност, председника општине:

“Данас је Дан општине Смедеревска Паланка, који сваке године обележавамо 16. јуна. На данашни дан је указом кнеза Михаила Обреновића, 1866. године, Смедеревска Паланка проглашена за варош.
Ове године Дан општине нећемо прослављати на начин како је то чињено претходних година. За то постоји више него добар разлог: новчана средства, која би била утрошена за свечано обележавање Дана општине, биће употребљена на, уверен сам, прикладнији начин – за обнову вртића Лептирић, који је изгорео након удара грома.
Тим поводом организоваћемо донаторско вече. Намера нам је да са нашим пријатељима, гостима, локалним привредницима, донаторима, на хуманитарној вечери обезбедимо средства која су неопходна за обнову вртића.
Обнова образовних установа и вртића представља један од приоритета у раду општинског руководства. Брига о најмлађима мора и у будуће да буде у фокусу. Стварање адекватних услова за боравак и васпитни рад деце не треба разумети као краткорочан посао, него као процес, који захтева да се прате савремени трендови у настави у васпитању, и у складу са тим стварају све бољи услови за стручан рад на предшколском и школском нивоу, социјализацију и образовање најмлађих. Локална самоуправа ће, водећи бригу о свим категоријама грађана, и надаље посебно бити заинтресована за помоћ установама и појединцима који обављају једну од назначајнијих друштвених улога, а то је педагошки рад.
Осим средстава које ћемо прикупити на Донаторској вечери, потребна нам је подршка наших суграђана, родитеља, како бисмо што пре успели да објекат вртића Лептирић учинимо спремним за нову школску годину, у септембру.
О датуму, времену и месту одржавања Донаторске вечери, јавност ћемо обавестити благовремено.
Уверен сам да ова одлука локалне самоуправе представља израз уверења и житеља наше општине, да у ово време обнове – конкретне акције треба да имају примат над прославама и слављима – нарочито у ситуацијама када се треба изборити за лепше детијство наших најмлађих суграђана, стоји у саопштењу за јавност председника општина.

Please follow and like us:
Posted in Вести, Друштво.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *